19 Μαΐ 2016

Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στην εκλογική διαδικασία του Φ.Σ. Πολιτικού

Σήμερα, 18 Μάη, από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας στο Φοιτητικό Σύλλογο του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Πολιτικό Νομικής), η πρώτη δύναμη του Φοιτητικού Συλλόγου, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εφεύρισκε διάφορες αφορμές για να παρακωλύει τη διαδικασία. Ενδεικτικό είναι ότι από την αρχή της ημέρας η διαδικασία διεκόπη 3 φόρες από τη συγκεκριμένη πολιτική δύναμη. 
Το αποκορύφωμα ήταν, βέβαια, όταν, μετά από κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα στους Φοιτητικούς Συλλόγους Νομικής και Οικονομικού και τα οποία δεν επηρέασαν καθοριστικά με κάποιο τρόπο το δικό μας Φοιτητικό Σύλλογο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικού εξαφανίστηκε από την εκλογική διαδικασία παίρνοντας μαζί της και το τετράδιο με τα πρακτικά. Παρά την εκπεφρασμένη βούληση όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων και την πίεση για τη συνέχιση των εκλογών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν εμφανίστηκε παρά κάμποσες ώρες μετά για να μας ανακοινώσει ότι η διαδικασία δεν θα συνεχιστεί, την ίδια στιγμή που σε Νομική και Οικονομικό οι εκλογές διεξάγονταν κανονικά. Κατά τη γνώμη μας, είναι σαφές ότι αιτία για την στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν ότι εξ’ αρχής δεν είχε πρόθεση να εγγυηθεί την εκλογική διαδικασία στο Φοιτητικό Σύλλογο του Πολιτικού.
Μετά από αυτά, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Συλλόγου συνεδρίασε και αποφάσισε εκ νέου και από την αρχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, σε ημερομηνία που θα οριστεί σε νέα συνεδρίαση αύριο 19/5 στης 15:00. Προς ώρας, το περιεχόμενο των καλπών και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα της διαδικασίας έχουν ήδη καταστραφεί.
Από πλευράς μας, καλούμε τους συμφοιτητές μας και τις συμφοιτητήτριές μας να συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου, όποτε αυτή οριστεί και να δώσουμε την απάντηση που αξίζει σε όσους εναντιώνονται με λόγια ή πράξεις στη δημοκρατία των Συλλόγων. Δεν θα αφήσουμε ούτε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ούτε και κανέναν άλλο να στερήσει από το Σύλλογο το δικαίωμά του να εκφραστεί συλλογικά και δημοκρατικά.
Σε καιρούς που η δημοκρατία απειλείται, η νεολαία ασφυκτιά και ο ατομισμός φαντάζει ως η μόνη λύση, επιμένουμε να μαχόμαστε συλλογικά για τη δημοκρατία για τη γενιά μας, για το μέλλον μας.

ΡΑΣ  ΕΑΑΚ
Αρ. Εν. Πολιτικού