24 Μαΐ 2016

Ποιοι μιλάνε για Δημοκρατία;

   Εμπνευσμένοι/- ες από το νέο κείμενο της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, που καταγγέλει τη Ρ.Α.Σ- Ε.Α.Α.Κ και την ΑΡ.ΕΝ Πολιτικού για το κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία και ο χώρος των φοιτητικών εκλογών.
«Με την κίνηση αυτή το μόνο που καταφέρνουν είναι να πετύχουν αυτό που πραγματικά θέλουν: να τινάξουν δηλαδή τις προσπάθειες για διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στον αέρα.»
·         Η Κ.ΕΦ.Ε, συνεδρίασε 5 φορές για να καταλήξει σε νέα ημερομηνία και μέρος των φοιτητικών εκλογών που αναβλήθηκαν. Οι 4 από τις 5 πολιτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην κουβέντα των συνεδριάσεων συμφωνούσαν στην ημερομηνία: Τετάρτη 25 Μάη. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν η μόνη που διαφώνησε και αντιπρότεινε τη Γραμματεία, Πρυτανεία, Βιβλιοθήκη. Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις έκαναν πίσω και εξέτασαν το ενδεχόμενο της Γραμματείας. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το απέρριψε. Εξετάστηκε τη Δευτέρα το ενδεχόμενο της αίτησης του χώρου της Πρυτανείας για Τετάρτη 1η Ιουνίου. Όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κλήθηκε να υπογράψει έγγραφη αίτηση Κ.ΕΦ.Ε., αρνήθηκε να υπογράψει και σηκώθηκε κ’ έφυγε.
«1. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην άνευ λόγου διάλυση της ΚΕΦΕ. »
·         Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η μόνη υπεύθυνη για τη διάλυση της Κ.ΕΦ.Ε με βάση τα τελευταία δεδομένα είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο Φοιτητικός Σύλλογος για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να κάνει εκλογές εν μέσω εξεταστικής ώστε να μπορέσει αυτή να κάνει εκλογές βίας και νοθείας.
«2. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια ΓΣ που συγκαλείται εν κρυπτώ και παρανόμως, καταστρατηγώντας όλες τις κεντρικές διατάξεις του καταστατικού (συγκαλείται σε λιγότερο από 24 ώρες ενώ πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1 εβδομάδα, δεν έχει ψηφιστεί από το ΔΣ, καθώς από την παραμονή των εκλογών της 18ης Μαΐου το ΔΣ έχει διαλυθεί).»
·          Μάλλον για να έγιναν ανακοινώσεις και για να έχουν βγει υλικά που καλούν σε Γ.Σ. δεν συγκαλείται εν κρυπτώ απλά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιλέγει για ακόμα μία φορά να μην συμμετέχει. Το καταστατικό ορίζει ότι νόμιμο είναι και το αποτέλεσμα μίας Γενικής Συνέλευσης το οποίο καταφέρνει να συγκεντρώσει την απαρτία.
«3. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια ΓΣ στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα έχουν οι φοιτητές του τμήματός μας αλλά οι εξωπανεπιστημιακοί και οι «μπάχαλοι» φίλοι των ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ. »
·         Ας ενημερώσει κάποιος τη νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι αυτοί που χτυπήθηκαν κατά την περιφρούρηση του κτηρίου ΝΟΠΕ στις 18 Μάη ήταν σχηματίες της ΕΑΑΚ από τη Νομική και το Οικονομικό, και άρα μάλλον δεν έχουμε σχέση με τα στοιχεία που αναφέρουν. Επίσης ενημερωτικά, στη Γ.Σ. θα συμμετέχουν ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν στο Φ.Σ. Πολιτικού εκτός της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βεβαίως- βεβαίως.
«4. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΦΥΣΙΚΑ και δεν αποδεχόμαστε το προαποφασισμένο αποτέλεσμα της παράνομης αυτής ΓΣ.»
·         Ναι γιατί σε όλες τις συνεδριάσεις της Κ.ΕΦ.Ε, κατά τις οποίες όλες οι πολιτικές δυνάμεις ήταν ομόφωνες για την ημερομηνία και το χώρο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λογάριαζε πολύ το τι έλεγαν. 
   Η δημοκρατία του συλλόγου διασφαλιζόταν πάντα, και θα εξακολουθεί να διασφαλίζεται από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, από τα ίδια τα αγωνιστικά κομμάτια στο εσωτερικό του. Αυτά τα κομμάτια που έχουν αντιμετωπίσει την καταστολή μνημονιακών κυβερνήσεων, Φορτσάκηδων και μπράβων της μεγάλης μπλε παράταξης. Τι να μας πουν για δημοκρατία λοιπόν αυτοί που έφερναν μπράβους στις εκλογές, τι να μας πουν για δημοκρατία αυτοί που στους κόλπους τους εκτρέφουν φασίστες- χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Κασιδιάρης ως μέλος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ-, τι να μας πουν για δημοκρατία αυτοί που απαξιώνουν με κάθε πιθανό τρόπο τις διαδικασίες του συλλόγου, από τις Γενικές Συνελεύσεις μέχρι και τα Διοικητικά Συμβούλια στα οποία χαίρονται να έχουν 3 έδρες χωρίς να πατάνε.

    Μαυρίζουμε τις ιδιοκτησιακές λογικές και γυρίζουμε την πλάτη σ’ αυτούς που βάζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, ΟΝΝΕΔίτες που δεν είναι πλέον φοιτητές Πολιτικού. Ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικού θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, θα απαντήσει με τη μαζική του παρουσία στη Γενική Συνέλευση αύριο Τετάρτη στις 14:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο 16, για να ορίσει ο ίδιος πότε και που θα γίνουν οι φοιτητικές εκλογές του.

ΡΑΣ  ΕΑΑΚ
ΑΡ.ΕΝ. Πολιτικού &
ανένταχτοι/-ες αγωνιστές/ -τριες