19 Μαΐ 2016

9+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ Passepartout


Ήξερες ότι μετά από «προτάσεις & πιέσεις» της ΔΑΠ-ΝΟΥΔΟΥΦΟΥΚΟΥ

Καθιερώθηκε η Αξιολόγηση των ιδρυμάτων;
Ή αλλιώς Σχέδιο Αθηνά: Ι) Εσωτερική αξιολόγηση: συγχωνεύσεις διοικητικών λειτουργιών. Το Τμήμα μας από ΝΟΠΕ, έγινε ΟΠΕ! μαζί με το Οικονομικό, των Τούρκικων και Σλαβικών σπουδών, και ΕΜΜΕ. Απολυμένοι εργαζόμενοι, υποστελέχωση, μη εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων. ΙΙ) Εξωτερική αξιολόγηση: συγχωνεύσεις, καταργήσεις ολόκληρων σχολών.
Καταργήθηκε το άσυλο ανομίας;
Είπε η παράταξη, που στις εκλογές πριν 3 χρόνια έφερε μπράβους για να εκβιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Το άσυλο, είναι αποτέλεσμα κοινωνικών αγώνων και πολιτικής-πολιτιστικής ζύμωσης μεταξύ των φοιτητών, μέσα στο οποίο στεγάζονται διεκδικήσεις.
Θεσμοθετήθηκε η διπλή εξεταστική;
Με ρουσφετάκια κατά βάση με τους Υπουργούς της. Βλέπε πέρυσι, με Λοβέρδο;
Παγιώθηκε η Πρακτική Άσκηση;
Για να εξηγούμαστε: Πρακτική Άσκηση σημαίνει «άδειες τσέπες» Υπουργών, για να πληρώσουν βοηθούς, και ελεημοσύνη Πανεπιστημίων, με την παροχή φοιτητών. Γιατί τι δεν είχε να κάνει ο φοιτητής; Τζάμπα Πρακτική Άσκηση.
Σύνδεση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με την αγορά εργασίας;
  Πειθήνιος, εντατικοποιημένος, ανταγωνιστικός, ατομιστής φοιτητής ρομπότ= πειθήνιος, εντατικοποιημένος, ανταγωνιστικός, ατομιστής εργαζόμενος ρομπότ. Σκύψε κι άλλο το κεφάλι, κι ας μην τα βγάζεις πέρα, μπορείς.
Πανεπιστημιακή φύλαξη;
Το Πανεπιστήμιο δεν έχει λεφτά, αλλά κατά τα’ άλλα μια χαρά τα δίνει σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες security. Οι σεκιουριτάδες, στις εισόδους των Πανεπιστημίων, είναι μία προσπάθεια να νομιμοποποιηθεί ο φόβος στις συνειδήσεις των φοιτητών. Μέσα από το αίσθημα συνεχούς ελέγχου, οι φοιτητές παύουν να νιώθουν ελεύθεροι στον βασικό κοινωνικό χώρο δράσης τους.
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη;
Έχει το τμήμα μας ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη; Εδώ πέρυσι παραλίγο να κλείσει η κανονική Βιβλιοθήκη της σχολής λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων.
Εκπροσώπηση των φοιτητών μέσω των Συλλόγων στα όργανα Ιδρυμάτων;
Τι μας έλειπε από τη σχολή; Ένα μονοπρόσωπο όργανο που κινείται στα πλαίσια 5μελούς Γυμνασίου.
Θεσμοθετήθηκε η Σίτιση φοιτητών;
Με 4 ευρώ το γεύμα. Με την εισχώρηση ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Με τον αποκλεισμό, της μεγαλύτερης μερίδας των φοιτητών από το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση. Ωραίο αυτό.
Αναθεώρηση άρθρου 16;

Αχ τι καλά που θα πρέπει να πληρώνω και για να σπουδάζω. Δεν μου έφταναν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ας μου βάλουν και στα προπτυχιακά.