4 Φεβ 2014

Επόμενη στάση: ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Την εβδομάδα που μας πέρασε γίναμε θεατές της πιο σκληρής καταστολής σε βάρος της νεολαίας και του κινήματος, καθώς τόλμησαν να σηκώσουν το κεφάλι και να αντισταθούν στη πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή στην πολιτική του μνημονίου, του φασισμού και του ρατσισμού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές της Αριστερής Ενότητας που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Στο παραπάνω περιστατικό η αστυνομία προχώρησε σε 46 προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες «αντίστασης κατά της αρχής» και της «εξύβρισης». Είναι πλέον σαφές ότι αυτή η ενέργεια δεν αποτελεί ούτε εξαίρεση, ούτε δικαιολογημένη πρακτική. Αντιθέτως, αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης υπό τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ όπου οι αντιστάσεις που θα προβάλλονται από το φοιτητικό στρώμα και συνολικά τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στην χυδαιότητα των μνημονίων θα καταστέλλονται και θα φιμώνονται. Από τη μεριά μας καταδικάζουμε την παραπάνω ενέργεια και καλούμε τον φοιτητικό σύλλογο να γυρίσει την πλάτη του στην αστυνομική αυθαιρεσία και την καταστολή.


Σε αυτή την πολιτική όξυνσης της καταστολής συμπεριλαμβάνεται και η σύλληψη του αγωνιστή Παύλου Αντωνόπουλου και η απαγόρευση της αντι-ΕΕ πορείας εν’όψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελληνική Κυβέρνηση πριν από περίπου 2 εβδομάδες. Όταν οι αφηγήσεις περί success story και πρωτογενούς πλεονάσματος διαψεύδονται από την πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας και του φασισμού, η καταστολή αναδεικνύεται σε μοναδικό τρόπο πολιτικής πρακτικής.


Το νήμα αυτό της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής αποφάσισε να πάρει η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο σταθμό του Μοναστηρακίου καθώς προηγήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την απονομιμοποίηση της εκδήλωσης μίσους με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τα γεγονότα στα Ίμια. Εκεί διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο σταθμό και έπνιξαν τους διαδηλωτές με χημικά, ενώ εικόνες ξυλοδαρμού και καταστολής συμπλήρωσαν την αυταρχική κίνηση του κράτους.


Είναι πραγματικότητα ότι η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει δείξει το πιο σκληρό πρόσωπο του μνημονίου και του φασισμού που μπορεί να πάρει. Αυτές οι πρακτικές πρέπει να καταδικαστούν συνολικά από τον φοιτητικό σύλλογο και να υψωθούν οι ανάλογες αντιστάσεις στις πρακτικές που αναιρούν κεκτημένα χρόνων, που απαγορεύουν το δικαίωμα στη διαδήλωση και την αντίσταση, καθώς και η συνολική απονομιμοποίησή τους από τη φοιτητιώσα νεολαία. Ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή, η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους, στο κίνημα και στον αγώνα. Για να μην γίνουμε η γενιά της ανεργίας και της επισφάλειας, για να μην συνηθίσουμε στον φόβο και τον αυταρχισμό, ενάντια στον ατομισμό, ας προτάξουμε τον συλλογικό δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.


ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
 
 
Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση

Σχήμα της ΕΑΑΚ