13 Φεβ 2014

Σχήμα ΡΑΣ ΕΑΑΚ

Την Τετάρτη 19/2 η ΡΑΣ ΕΑΑΚ σχημα-τίζεται με βασικούς άξονες:

  • Την αξιολόγηση του τμήματος που διεξήχθη προ ημερών και τα αποτελέσματά της
  • Τους εσωτερικούς κανονισμούς και τι αλλαγές έρχονται αυτοί να φέρουν στους όρους φοίτησης και στην εσωτερική ζωή του φοιτητικού μας συλλόγου
  • Το σχέδιο Αθηνά II και πώς θα έρθει να εφαρμοστεί στα ιδρύματα
  • Την ενταντικοποίηση των σπουδών με  εργασίες, προόδους και εξεταστική fast track που προβλέπει εξετάσεις και τα σαββατοκύριακα
  • Τις δηλώσεις του ΚΕΠΕ για την κατάργηση του κατώτατου μισθού στους νέους (15-27 ετών) και τι θα σημάνει αυτό για τις συνθήκες εργασίες όπως τις ξέραμε.

Συζητάμε, ακόμα, ευρύτερα για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα του μνημονίου και το ρόλο που οφείλει να παίξει η νεολαία σε αυτήν.


Λίγα λόγια για το τι είναι η διαδικασία του σχήματος

Αντίθετα με τις λειτουργία και τη δομή των παρατάξεων , η ΡΑΣ ΕΑΑΚ συζητά , αποφασίζει  και ορίζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται στο σύλλογο με βάση τη  διαδικασία του σχήματος. Πρόκειται για μια διαδικασία όπου ο καθένας, ανεξαρτήτως αν συμμετέχει στο σχήμα ή όχι, μπορεί να την παρακολουθήσει, να τοποθετηθεί και να θέσει τους δικούς του προβληματισμούς ή ακόμα και ερωτήσεις για ζητήματα που μας αφορούν άμεσα. Συζητάμε και αποφασίζουμε συλλογικά κόντρα σε κάθε λογική ατομισμού και ανάθεσης!

Τετάρτη, 13:00 στο στέκι μας (1ος όροφος του ανακαινισμένου κτιρίου)



Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση

Σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης