14 Ιουν 2013

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!



Η  11η Ιουνίου 2013 αποτελεί πλέον μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας με το κλείσιμο της ΕΡΤ  και την ουσιαστική φίμωση του μοναδικού σταθμού που επέτρεπε και εξέπεμπε όλες τις απόψεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής εξαθλίωσης και καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που επιτάσσει η εποχή των μνημονίων.
Ο υπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου αποφάσισε με το έτσι θέλω και απολύτως φασιστικά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας – τηλεόρασης ελέω των ορέξεων της Τρόικας και της απαίτησης της για απολύσεις για την μείωση του χρέους και της ανάπτυξης που διατυμπανίζει τόσο καιρό η τρικομματική συμμορία (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ) με μια μονοσέλιδη και πλήρως αντισυνταγματική και παράνομη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπογεγραμμένη από τους υπουργούς του κόμματός του.
Ο Κεδίκογλου με μια χυδαία ανακοίνωση έριξε αμέτρητη λάσπη προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους απλούς εργαζόμενους  ως θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης φορώντας ένα προσωπείο ευθιξίας και κοπτόμμενος για το καλό του Έλληνα φορολογούμενου , ακολουθώντας για ακόμη μια φορά την προσφιλή στην Κυβερνητική συμμορία τακτική της παράθεσης πλειάδας ψευδών στοιχείων.
                Ο ‘’ κύριος’’ αυτός που με πρωτοφανή θρασύτητα  βγήκε και μίλησε για καθεστώς αδιαφάνειας παρέα με τα λοιπά αποπαίδια της Κυβέρνησής του δε θυμάμαι να τα έλεγε αυτά στα σκάνδαλα των ομολόγων, του Βατοπεδίου, της SIEMENS ,των υποκλοπών και των πολλών άλλων ,αλλά τότε φαίνεται δεν υπήρχε αδιαφάνεια… Ο ‘’κύριος ‘’ αυτός που κόπτεται ξαφνικά για τον Έλληνα φορολογούμενο το αποδεικνύει καθημερινά με το 1,5 εκατομμύριο ανέργων. Αυτός που άφησε σε ένα μεσημέρι 2500 οικογένειες στο δρόμο , που μέσα σε αυτούς τους απολυμένους δούλευαν και τα 2 μέλη μιας οικογένειας  ,κοινώς με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια τόσο πολύ νοιάζεται.
Γιατί όμως δε μας είπε ότι η ΕΡΤ ήταν και παρέμενε μέχρι σήμερα πλεονασματική και ότι από το πλεόνασμα τα 40 εκατομμύρια θα πήγαιναν για την κάλυψη του χρέους?  Δεν τον συνέφερε μάλλον. Γιατί δε μας είπε για το περιβόητο χαράτσι ότι ήταν το εξωφρενικό ποσό των 4 ευρώ εκ των οποίων μόνο το 1 ευρώ πήγαινε στην ΕΡΤ? Γιατί δε μας είπε ότι η ΕΡΤ δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδά της προέρχονταν μόνο από το ανταποδοτικό τέλος και από τις διαφημίσεις ? Γιατί δε μας είπε ότι κάθε φορά που αλλάζανε οι κυβερνήσεις αλλάζανε και όλους τους μεγαλοδιευθυντάδες που πληρώνονταν αδρά? Αλλά αυτά μάλλον είναι ψηλά γράμματα για αυτούς τους κυρίους. Επίσης γιατί αυτός ο καθόλα διαφανής και αξιοκράτης δε μας είπε ότι ο πατέρας του, όταν ήταν νέος δημοσιογράφος τον διόρισε στην ΕΡΤ? Και φυσικά δε μας είπε ότι το κόστος της ΕΡΤ είναι από τα χαμηλότερα δημόσιας τηλεόρασης στην Ευρώπη. Μίλησε και για εξωτερικές παραγωγές και συμβάσεις τεράστιου κόστους επιρρίπτοντας ευθύνες στους εργαζόμενους. Αυτές τις συμβάσεις όμως δε τις υπέγραψαν οι απλοί εργαζόμενοι που θα μείνουν στο δρόμο αλλά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ που απαρτίζεται από μέλη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.
Επίσης έστειλε τα ΜΑΤ με κλούβες να περικυκλώσουν το μέγαρο της ΕΡΤ και τα στούντιο της Μουρούζη απειλώντας όλους τους εργαζόμενους που παρέμεναν εντός αυτών ότι θα εισβάλλουν και θα τους πάνε στο αυτόφωρο και να κατεβάσουν  τον πομπό της ΕΡΤ από τον Υμηττό  επαναφέροντας στη μνήμη μας τη μαύρη επταετία. Μόνο τα τανκς λείπουν… μέχρι στιγμής βέβαια γιατί με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις…
Άλλωστε είμαστε η πρώτη χώρα που η Κυβέρνηση κλείνει τη δημόσια ραδιοφωνία – τηλεόραση γιατί είναι γνωστό άλλωστε ότι σε τέτοιες πρωτιές δεν έχουμε αντίπαλο.
                Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ έγινε κυριολεκτικά εν μία νυκτί υπόθεση όλων μας και αυτό γιατί ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των περικοπών, των επιστρατεύσεων των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, των λιμενεργατών και των καθηγητών, της ανεργίας, της φτώχειας και της μετανάστευσης! Τα κύματα αλληλεγγύης φαίνονται απροσπέλαστα για τα κυβερνητικά επιτελεία, μένει μόνο να γίνουν δύναμη ανατροπής! Το κλείσιμό της ΕΡΤ έγινε η αφορμή που όλοι ψάχναμε για να κάνουμε και την δικιά μας πλατεία Ταξίμ. Το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε η αφορμή για να για να ενώσουν τη φωνή τους οι επιστρατευμένοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, οι κάτοικοι της Κερατέας και της Ιερισσού, η αφορμή για να θυμίσουμε στους από πάνω πως όσα δακρυγόνα, όση καταστολή, όσα φύλλα πορείας, όση τρομοκρατία κι αν επιστρατεύσουν δεν μπορούν να φιμώσουν έναν λαό που αγωνίζεται.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ:
·        ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
·        ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
·        ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΩΧΗ, ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ