15 Απρ 2013

(ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ) ΑΠΟΧΗ = ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ




Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές και το ζήτημα της συμμετοχής ή όχι στις φοιτητικές εκλογές μονοπωλεί σίγουρα πολλές από τις κουβέντες των φοιτητών.



Γιατί να έρθω? Να ψηφίσω τα κόμματα μέσα στις σχολές? 


Οι φοιτητικές εκλογές είναι μια πολιτική διαδικασία. Η μαζικότερη διαδικασία του φοιτητικού συλλόγου. Αποτελούσε πάντα μια κρίσιμη μορφή «σφυγμομέτρησης» του παλμού της νεολαίας. O φοιτητής καλείται να τοποθετηθεί με τη ψήφο του για το σύνολο των πολιτικών σχεδίων που εκτίθενται στον φοιτητικό σύλλογο αλλά και στο πανεπιστήμιο ευρύτερα. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να είναι κτήμα των φοιτητών και όχι μια εκφυλισμένη διαδικασία αυτοεπιβεβαίωσης των παρατάξεων όσο και αν θέλουν οι κυρίαρχες παρατάξεις στο εσωτερικό του πανεπιστημίου ΔΑΠ-ΠΑΣΠ να τις μετατρέψουν σε τέτοια. Είναι μια διαδικασία που πρέπει αν είναι μαζική, δημοκρατική και να αποτυπώνει τους πραγματικούς προβληματισμούς που βιώνει η νεολαία στο σήμερα, με όλη αυτή την επίθεση που δέχεται.

Κι αν δε ψηφίσω στο Πολιτικό? Χάλασε ο κόσμος?

-Νομιμοποιείς με την αποχή σου τη κυρίαρχη δύναμη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τη δύναμη εκείνη που νεκρώνει τον σύλλογο, εμποδίζει κάθε προσπάθεια Γενική Συνέλευσης, θέλει ένα φοιτητικό σύλλογο μαγαζάκι της προκειμένου με τις γνωστές μεθοδεύσεις της να σπρώχνει τους φοιτητές στη τεράστια «κάλπη-αγκαλιά» της. Γίνεσαι συνένοχος μιας απολιτίκ κατάστασης που έντεχνα εδώ και χρόνια συντηρείται στο Φοιτητικό Σύλλογο από τη ΔΑΠ, και με έμμεσο τρόπο στηρίζεις τις δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

-Αρνείσαι να πάρεις θέση σε μια περίοδο ακριβώς που η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο. Σε μια περίοδο που γενιά μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρομακτικό δίλλημα ανεργία ή μετανάστευση. Σε μια περίοδο θυελλώδων αγώνων του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου, σε μια περίοδο που τα πτυχία μας διαλύονται και ο δημόσιος δωρέαν χαρακτήρας της εκπαίδευσης τελεί υπο διαρκή διακύβευση.



  


Στις 17 Απρίλη, μη μείνεις στο σπίτι σου. Πάρε θέση για τον φοιτητικό σου σύλλογο, για τις σπουδές σου, για το μέλλον σου. Απέναντι στην συνολική απαξίωση της  πολιτικής και του φοιτητικού συνδικαλισμού, κάτι που προκάλεσαν οι κομματικοί "γιοί" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα στα πανεπιστήμια, έχουμε το καθήκον να προτάξουμε τις διεκδικήσεις μας! Οι  ΜΑΖΙΚΟΙ φοιτητικοί σύλλογοι είναι το μόνο μέσο ώστε να ενώσουμε όλοι οι φοιτητές τα κοινά μας συμφέροντα σε κοινούς αγώνες και νίκες. Κάτι που φάνηκε από τις μικρές νίκες μας μέσα στις σχολές αλλά και συνολικότερα απέναντι στον ν4009/11 κ το Σχέδιο "Αθηνά"!




Θεωρούμε, λοιπόν ότι μέσα στους Συλλόγους πρέπει να εκφράζεται εκείνη η αριστερά:

-που αποσκοπεί στην οικοδόμηση μαζικών αγώνων που πετυχαίνουν νίκες!

-που εμπιστεύεται τη δύναμη των Γενικών Συνελεύσεων απέναντι στην ανάθεση σε “πεφωτισμένους” συνδικαλιστές.

-που φιλοδοξεί να υποδεχτεί ανεξάρτητους αγωνιστές της αριστεράς χωρίς να θέτει ως προϋπόθεση την ταύτιση με κάποιο κόμμα της αριστεράς

Όπως και σε κάθε διαδικασία του φοιτητικού κινήματος, συμμετέχουμε μαζικά στις φοιτητικές εκλογές, ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και με την καινούργια (ηλεκτρονική) Ακαδημαϊκή Ταυτότητα.

Στηρίζουμε την Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση- ΕΑΑΚ