4 Απρ 2013

5 + 1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΩ ΔΑΠ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

  1. Γιατί την περίοδο που οι φοιτητές πανελλαδικά αγωνίζονταν ενάντια στο σχέδιο “Αθηνά” και τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου η ΔΑΠ με θράσος αφισοκολλεί τις σχολές μας με μία αφίσα που χυδαία υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις! Η ΔΑΠ λοιπόν μας λέει ξεκάθαρα ότι η ψήφος υπέρ της είναι ψήφος υπέρ των μεταρρυθμίσεων της συγκυβέρνησης, υπέρ των μεταρρυθμίσεων που πετάνε χιλιάδες συναδέλφους μας στο δρόμο, κλείνουν τμήματα, διαλύουν τα πτυχία μας και την επαγγελματική μας προοπτική, κόβουν τις δωρεάν φοιτητικές παροχές, διαγράφουν φοιτητές και εισάγει αυταρχικές διοικήσεις στα Ιδρύματα

  1. Γιατί η ΔΑΠ Πολιτικού τόσο καιρό που ο σύλλογος κινητοποιούταν ενάντια στο σχέδιο Αθηνά ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αλλά καλούσε στο Caramela, τον Κιάμο και στην Αράχοβα. Ή ακόμα χειρότερα διατυμπάνιζε ότι το σχέδιο “Αθηνά” δεν πλήττει το Τμήμα μας, παρ ότι ακόμα και ο Πρόεδρος του Τμήματος ξεκαθαρίζει σαφώς ότι θα είναι καταστρεπτικό για το τμήμα μας. Γιατί η ΔΑΠ προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές της ΝΔ, αδιαφορεί για το ότι το Τμήμα μας θα συγχωνευθεί με το Οικονομικό, τα ΕΜΜΕ και το Τουρκικών Σπουδών και από αυτή την διοικητική, σε πρώτο χρόνο αλλαγή, θα υποτιμηθεί η αξία του πτυχίου μας, θα αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών και θα μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις!

  1. Γιατί ιστορικά ο ρόλος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ήταν να δημιουργεί πελατειακά δίκτυα, να προωθεί τις μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων, να απονεκρώνει τους φοιτητικούς Συλλόγους ακόμη και να κάνει βίαιες επιθέσεις εναντίων όσων αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον τους (βλέπε δολοφονία του αγωνιστή δασκάλου Τεμπονέρα από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, βλέπε βίαιη επίθεση με μπράβους στην κατάληψη της Νομικής το 2007, βλέπε ο άγριος ξυλοδαρμός φοιτητών που μπλόκαραν τις εκλογές για τα αυταρχικά Συμβούλια Ιδρύματος από την ΔΑΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πέρυσι)

  1. Γιατί αυτοδυναμία της ΔΑΠ στο Σύλλογό μας σημαίνει ένας σύλλογος του οποίου θα οριοθετείται τρομερά η δυνατότητά να συνεδριάζει σε Γενικές Συνελεύσεις, την πιο αμεσοδημοκρατική του διαδικασία, ώστε να αποφασίζουμε συλλογικά για όσα μας αφορούν. Σημαίνει ότι οι 4 ΔΑΠίτες θα μπορούν να αποφασίζουν για όλους εμάς, χωρίς εμάς!

  1. Γιατί η ΔΑΠ είναι εκπρόσωπος της υποταγής, της αδιαφορίας, του ατομισμού, της εύκολης καβάταζας. Η γενιά μας βιώνει την χειρότερη επίθεση, έχουμε όλο και δυσκολότερη φοιτητική καθημερινότητα και όλο και χειρότερη εργασιακή προοπτική, και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ενάντια στα οποία μόνη μας ελπίδα είναι οι συλλογικοί αγώνες, η ΔΑΠ προτάσσει τη λογική του ατομικού δρόμου, το θέμα είναι ο καθένας μόνος του να τα καταφέρει και αν πιεζόμαστε και πολύ θα μας δώσει και καμία σημειωσούλα ή να θα μας πει να πάμε στα πάρτυ και τις εκδρομές τις για να ξεσπάσουμε

ΣΥΝ ΕΝΑΣ: Γιατί στις 18 Απρίλη δεν θέλουμε να δούμε τον Σαμαρά με χαμόγελο να περηφανεύεται ότι η φοιτητιώσα νεολαία πήρε θέση υπέρ των πολιτικών της κυβέρνησής του!

Στις 17 Απρίλη λοιπόν παίρνουμε θέση ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης και στα τσιράκια τους μες τις σχολές! Παίρνουμε θέση υπέρ των συλλογικών αγώνων για την υπεράσπιση του δημοσίου, δωρεάν, δημοκρατικού Παν/μιου, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:

Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση- ΕΑΑΚ