25 Ιαν 2013

«Είμαστε σε αυτά τα χάλια επειδή δεν έχουμε υποχρεωτικές εργασίες και δίδακτρα όπως τα Παν/μια όλου του κόσμου»*
*Π. Ιωακειμίδης


 …Αυτό ακριβώς το συμπέρασμα έβγαλε ο Ιωκειμίδης όταν μετά από παρέμβαση στο μάθημά του, ζητήθηκε να μην είναι υποχρεωτική η εργασία στο μάθημα «Ευρωπαϊκή Οργάνωση: Θεσμοί» και να μπορούν όλοι οι φοιτητές να εξετάζονται ισότιμα, χωρίς προαπαιτούμενα. Καμία εντύπωση δεν μας κάνει βέβαια ένας καθηγητής που έχει συμβάλει εδώ και χρόνια στο να βαθαίνουν οι νεοφιλελεύθερες «εκσυγχρονιστικές» πολιτικές στην Ελλάδα να έχει τέτοια αντίληψη για το τι θα έπρεπε να είναι το Παν/μιο. Φυσικό επακόλουθο είναι εξάλλου, ένας από τους βασικούς εκφραστές της φιλοευρωπαϊκής πορείας της χώρας και μέλος της ΟΠΕΚ (το dream team του Σημίτη) μαζί με πολλούς άλλους αξιότιμους κυρίους όπως για παράδειγμα ο Χρυσοχοίδης, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, ο Ράπανος κ.α. να θεωρεί ότι το Δημόσιο, Δωρεάν, Δημοκρατικό Παν/μιο δεν προσφέρει τίποτα στην χώρα και στο λαό της και να το υποβαθμίζει συνεχώς, καθώς για αυτόν θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί ο κατάπτυστος νόμος Διαμαντοπουλου/ Αρβανιτόπουλου και να γίνουμε επιτέλους Κόλλεγια με δίδακτρα, χωρίς ισχυρά πτυχία με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και με πολύ περισσότερους εξεταστικούς φραγμούς. Φροντίζει μάλιστα να μας το υπενθυμίζει συνεχώς υπογράφοντας γκεμπελικά άρθρα στην Καθημερινή που χαρακτηρίζει τους φοιτητές «χουντικούς» επειδή υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές αποφάσεις των συλλόγων μας μπλοκάραμε με μαζικές κινητοποιήσεις την διεξαγωγή εκλογών για τα Συμβούλια Ιδρύματος.
Δεν είναι ξέχωρη λοιπόν από την συνολική του αντίληψη και η επιλογή του να επιβάλει αυθαίρετα ως προαπαιτούμενο για την εξέταση του μαθήματος την εκπόνηση εργασίας. Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί τροχοπέδη για τους φοιτητές που εργάζονται ή για οποιοδήποτε χρόνο δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην εκπόνηση εργασίας, καθώς δεν μπορούν να εξεταστούν. Ειδικά σε μία περίοδο όπού όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ανθρώπινους ρυθμούς φοίτησης και εξέτασης, προϋπόθεση φυσικά για αυτό είναι και το να μην υπάρχουν προαπαιτούμενα για την δυνατότητα μας να εξεταζόμαστε σε οποιοδήποτε μάθημα. Ο φοιτητικός σύλλογος λοιπόν θα πρέπει μαζικά να καταδικάσει την πρακτική του κ. Ιωακειμίδη, να διασφαλίσει ότι όλοι θα μπορέσουν να δώσουν το μάθημα ασχέτως με το αν έχουν παραδώσει εργασία ή όχι (για όσους την έχουν κάνει να λειτουργήσει πριμοδοτηκά) και ότι τέτοιου τύπου πρακτικές καθηγητικής αυθαιρεσίας δεν θα διευρυνθούν στο τμήμα μας.

ΥΓ: βέβαια αν ο κ. Ιωακειμίδης εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να έχουμε υποχρεωτικές εργασίες και να μας επιβληθούν δίδακτρα μπορεί ευχαρίστως να πάει να δουλέψει σε κάποιο απ’ τα ιδιωτικά κολλέγια που φρόντισαν να θεσμοθετήσουν οι πολιτικοί του συνεργάτες απ’ το ΠΑΣΟΚ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ