22 Μαΐ 2012

Αποτελεσματα Εκλογων Φ.Σ. Πολιτικου


ΔΑΠ: 401   52%  3 έδρες
ΠΑΣΠ: 127  16,4%  1 έδρα
Αρ.Εν.: 85   11%   1 έδρα
ΠΚΣ: 76  9,85%  1 έδρα
ΡΑΣ-ΕΑΑΚ: 75  9,7%  1 έδρα
Λευκά: 7
Άκυρα: 22

Σύνολο: 793
Σύνολο εγκύρων: 771


Το μήνυμα της κάλπης της νεολαίας

Πανελλαδικά αποτελέσματα σε 160 ΑΕΙ
Αριθμός ψήφων
Ποσοστό (%)
Μεταβολή από 2011
ΔΑΠ -ΝΔΦΚ
26.293
36,91
-2885 (-1.08%)
ΠΑΣΠ
16.109
26,61
-5809 (-5.93%)
ΠΚΣ
9.770
13,71
-378 (+0.5% )
ΕΑΑΚ
8.5272
12,03
+1172 (+2.39% )
ΑΡΕΝ
5.172
7,26
+1124 (+1.99%)

Δέκα μέρες μετά τις πιο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της χώρας, που σήμαναν το τέλος του δικομματισμού, διεξάχθηκαν και οι φοιτητικές εκλογές, δίνοντας στη σπουδάζουσα νεολαία την ευκαιρία να δώσει κι εκείνη το δικό της μήνυμα. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτέλεσαν ένα ακόμα δημοψήφισμα για τους φοιτητές ανάμεσα στις δυνάμεις του κοινωνικού κανιβαλισμού (των μισθών της πείνας, της ανεργίας, του νόμου Διαμαντοπούλου) από τη μία και στις δυνάμεις του αγώνα για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα από την άλλη. Οι φοιτητές σίγουρα έδωσαν δυναμικό παρόν ενισχύοντας τις δυνάμεις του αγώνα και της ανατροπής. Η ΕΑΑΚ βγήκε για ακόμη μια φορά ενισχυμένη, ενώ αντίθετα οι μνημονιακές παρατάξεις του δικομματισμού ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έχασαν χιλιάδες ψήφους πανελλαδικά. Η αύξηση της αποχής οφείλεται στην τεράστια πτώση τους. Η φετινή πτώση του δικομματισμού πανελλαδικά στα ΑΕΙ- ΤΕΙ πρέπει να αποτελέσει την αρχή για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και των δημοκρατικών διαδικασιών του μακρυά από την λογική των μπουζουκίων, της καβάτζας και του υποταγμένου συνδικαλισμού που πρεσβεύουν οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Συγκεκριμένα για τον δικό μας το σύλλογο:
Α) είναι σίγουρα απογοητευτική τόσο η αποχή (200 λιγότεροι ψηφίσαντες από πέρσι) όσο και η άνοδος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ της παράταξης της ΝΔ. Για μας είναι στοίχημα, από τη μία να αντιλαμβάνονται όλοι οι φοιτητές την αναγκαιότητα της συμμετοχής στο σύλλογο και της διαδικασίες του, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όπου είναι ο μόνος συλλογικός φορέας μέσω του οποίου μπορούμε να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας.
Β) Από την άλλη είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι συνάδελφοί μας συνέβαλαν ώστε να είναι περήφανος ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς: «Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα, με αγάπη για την Πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων, και θα την κερδίσουμε! Όπως κέρδισαν χθες, με μια μεγαλειώδη νίκη, αυξάνοντας τα ποσοστά τους, οι φοιτητές μας της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια.» , που εδώ και 2 χρόνια έχει ψηφίσει όποιον χυδαίο νόμο έχουν περάσει, από τα χαράτσια μέχρι τον νόμο για την παιδεία και από τα μνημόνια καταλήστευσης του λαού μέχρι τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Στον αντίποδα είναι ελπιδοφόρο που πρώτη χρονιά και οι τρεις Αριστερές δυνάμεις (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΠΚΣ) έχουν έδρα στο Δ.Σ. και είναι νίκη για το σύλλογο το ότι δεν έχει η ΔΑΠ αυτοδυναμία γιατί αυτό θα σήμαινε ένα απονεκρωμένο και αποπολιτικοποιημένο Φ.Σ που δεν θα συνεδριάζει σε Γενικές Συνελεύσεις!

Η συνολική άνοδος των σχημάτων της ΕΑΑΚ πανελλαδικά, καθώς και όλων των αριστερών δυνάμεων, μας γεμίζει ελπίδα, όχι επειδή –όπως θα μπορούσε να πει κάποιος – με στενούς, «πολιτικάντικούς» όρους «μεγάλωσε το μαγαζάκι» μας. Αυτό που ενισχύει την συλλογική αυτοπεποίθηση μας για την επόμενη μέρα είναι ότι η λογική ενός άλλου δρόμου μακριά από την υποταγή και τη κυρίαρχη πολιτική κερδίζει έδαφος απέναντι στις δυνάμεις που συναινούν και προωθούν την ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα και της ανάγκες της νεολαίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για μας η μάχη δεν τελείωσε, κάθε άλλο, τώρα αρχίζει! Στον αντίποδα των παρατάξεων που κατέγραψαν τα ποσοστά τους και τώρα καλούνε σε διακοπούλες στην Μύκονο εμείς καλούμε το Φοιτητικό Σύλλογο να παραμείνει ενεργός και έτοιμος να δώσει μάχες από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο διακύβευμα, για το παρόν και το μέλλον μας! Να κατοχυρώσει μεγαλύτερη διάρκεια εξεταστικής, να αγωνιστεί ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που μας φέρνουν απ' τον Ιούνιο, να συνεχίσει τον αγώνα για το δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό Παν/μιο! Θα είναι δώρο άδωρον αν δεν μετουσιώσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα σε μαζικές γενικές συνελεύσεις, σε καθημερινές μάχες στο δρόμο για το μέλλον μας! Ραντεβού λοιπόν στις πλατείες και τους δρόμους του αγώνα...

«Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή
που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.»
Ναζίμ Χικμέτ