3 Μαρ 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΣ ΕΑΑΚ

Η εξεταστική φτάνει στο τέλος της .Μια εξεταστική που κράτησε μόλις 2.5 εβδομάδες με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να γράφουμε 2 η και 3 μαθήματα μέσα σε μία μέρα…

Πέρα όμως από τον ελάχιστό χρόνο που κράτησε καθώς και τα τεράστια προβλήματα με τα βιβλία και τις ύλες στην (Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή ιστορία η ύλη ήταν μόλις…500 σελίδες…) οι αγαπημένοι μας καθηγητές φρόντισαν να κάνουν το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μάθημα της κοινωνιολογία που ο κ. Κυρτσης αποφάσισε και διέταξε ότι αν κάποιος φοιτητής δεν γράψει και τα 3 θέματα τότε αυτόματα θα κόβετε ακόμα και αν έχει γράψει άψογα τα αλλά δυο!! Άλλο παράδειγμα, και πολύ πιο επικίνδυνο, στο μάθημα του διεθνούς δικαίου που οι κυρίες Δίπλα και Δούση απείλησαν με πειθαρχικό και διαγραφή από την σχολή 5 άτομα με την υπόνοια ότι αντέγραψαν!!!

Για εμάς οι ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών οι κατοχειρωμένες με αγώνες ακαδημαϊκές μας ελευθερίες και παροχές είναι αδιαπραγμάτευτα! Σε μία περίοδο σαν αυτή που ζούμε ζητάνε από την γενιά μας να σπουδάζει και να επανειδικευεται συνεχώς με τεράστιο κόστος και όλα αυτά για 400 ευρώ όσοι είμαστε τυχεροί και βρούμε δουλειά και δεν αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε. Εμείς θεωρούμε ότι μέσα από τα συλλογικά όργανα του φοιτητικού συλλόγου μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις!!

Σε μια σχολή σαν την δική μας που τα κοψίματα παραδοσιακά ξεπερνούν το 50% σε πολλά μαθήματα, καλούμε τους φοιτητές να απαντήσουν στην καθηγητική αυθαιρεσία μέσα από μαζικές παραστασείς διαμαρτυρίας στους καθηγητές που έχουν μαθήματα με αδικαιολόγητα κοψίματα!

Στα ατομικά προβλήματα να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις!!!