15 Ιαν 2012

Απάντηση στην αβάσιμη καταγγελία της ΑΡ. ΕΝ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έβγαλε η ΑΡ.ΕΝ 12/1 για την δήθεν απόκρυψη του Δ.Σ από το Φοιτητικό Σύλλογο του Πολιτικού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/1 απαντάμε ως ΡΑΣ ΕΑΑΚ ότι παρευρέθηκαν στο Δ.Σ. όλες οι πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη σχολή από το πρωί ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΔΑΠ. Η ΠΚΣ κατέβασε πρόταση για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στις 12/1 η όποια υπερψηφίστηκε από την ΠΑΣΠ, ΜΑΣ και ΡΑΣ ΕΑΑΚ. Ασφαλώς η ΔΑΠ δεν ψήφισε για τη διεξαγωγή Γενικής Συνελεύσεις ακολουθώντας για μια ακόμα φορά την τακτική της υπονόμευσης όποιας προσπάθειας κινητοποίησης του φοιτητικού συλλόγου. Η ΑΡ.ΕΝ έλειπε από τη σχολή και δεν υπήρχε έτσι τρόπος επικοινωνίας των άλλων δυνάμεων μαζί της. Καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, έχει απαρτία και χωρίς την συμμετοχή της ΑΡ.ΕΝ., εφόσον δεν έχει έδρα, η διαδικασία κύλησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι οι ισχυρισμοί της για το ότι δεν γνώριζε η ίδια τη διεξαγωγή Δ.Σ είναι αβάσιμη καθώς είναι καθαρά δική της ευθύνη να είναι στη σχολή και να ενημερώνεται για τις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου! Οι ευθύνες βαραίνουν τους ίδιους και μόνο αυτούς.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό της ΑΡ.ΕΝ για το ότι δεν έγινε ανοιχτό το ΔΣ εμείς ως ΡΑΣ-ΕΑΑΚ έχουμε πάγια τοποθέτηση ότι όλες οι διαδικασίες του συλλόγου (Δ.Σ., Γ.Σ.) πρέπει να είναι ανοιχτές προς όλα του τα μέλη και να συμμετέχουν σε αυτές όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές έτσι ώστε να εκτίθενται όλες οι πολιτικές αντιλήψεις, να είναι όσο το δυνατόν πιο δημοκρατικές οι αποφάσεις και να μην γίνονται μαζέματα παραγόντων των παρατάξεων. Παρόλα αυτά, αυτή τη φορά δεν έγινε ανοιχτό Δ.Σ, που παρεμπιπτόντως η ΡΑΣ-ΕΑΑΚ εισήγαγε για πρώτη φορά, διότι ήταν ένα πολύ τεχνικό ζήτημα που λόγω στενού χρονικού περιθωρίου (Δευτέρα με Πέμπτη) έπρεπε να αποφασιστεί άμεσα από το Δ.Σ. η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης.

Εμείς ως ΡΑΣ- ΕΑΑΚ έχουμε πάγια τον στόχο της δημοκρατικής αναβάθμισης όλων των διαδικασιών του Φοιτητικού Συλλόγου και οι δυνάμεις μας πρωτοστατούν εδώ και χρόνια σε αυτό το στόχο! Για μας ο σύλλογος και οι διαδικασίες πρέπει να είναι ζήτημα όλων των φοιτητών και όχι κάποιων “πεφωτισμένων” συνδικαλιστών γι' αυτό και ήταν για μας πάρα πολύ σημαντικό να γίνει άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα καλούσε το Σύλλογο σε Γενική Συνέλευση, την πιο αμεσοδημοκρατική του διαδικασία, ώστε να αποφασίσει για τα ζητήματα που μας αφορούν όλους (περικοπή συγγραμμάτων, εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, συμμετοχή στην απεργία στο πλάι των εργαζόμενων).

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους απ' την ΑΡ.ΕΝ να σταματήσουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες για τις δικές τους ελλειμματικές στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις του συλλόγου, για μικροπολιτικούς λόγους και να κάνουν πιο ενωτικά βήματα για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανατρέψουν όσους μας κλέβουν το μέλλον, τους πραγματικούς μας εχθρούς:την συγκυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ! Για παράδειγμα να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας για την περικοπή των συγγραμμάτων στον πρόεδρο του Τμήματος απ' τις οποίες απείχαν! Ο σύλλογός και οι διαδικασίες του δεν δημιουργήθηκαν για τα μικροπολιτικά παιχνίδια των παρατάξεων αλλά για να μπορούν οι φοιτητές να παλεύουν και να κατοχυρώνουν συλλογικά ένα πιο δίκαιο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον!