5 Δεκ 2011

Ανακοίνωση – καταγγελία για τα γεγονότα του Δ.Σ. της Τετάρτης 30/11

Την τετάρτη στις 30/11 αντί συνέλευσης που είχε ορισθεί και η όποια δεν έγινε λόγω απαρτίας έγινε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο προς το σύλλογο με ζητήματα την επικείμενης απεργία άλλα και τις περικοπές των φοιτητικών παροχών (συγγράμματα, σίτιση, στέγαση), γεγονός που θεωρούμε πολύ προωθητικό για το σύλλογο καθώς οι διαδικασίες ανοίγονται σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να συμμετέχει και το ίδιο σε αυτές, να εκτίθενται όλα τα πολιτικά σχέδια των παρατάξεων και να μην είναι εν τέλει το Δ.Σ. μία διαδικασία συλλογής υπογραφών των παρατάξεων κάτω από κείμενα που ποτέ δεν κοινοποιούνται στο σύλλογο.

Η ΔΑΠ απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τις διαδικασίες του συλλόγου και ενώ θα αποφασίζε το Δ.Σ. για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν όλους τους φοιτητές η “υπεύθυνη δύναμη” δεν μας έκανε την τιμή να συμμετάσχει! Μάλλον το ζήτημα των κομμένων βιβλίων είναι εντελώς επουσιώδες μπροστά στα παρτάκια και τις εκδρομούλες που διοργανώνει...

Καθώς λοιπόν στην πλειοψηφία των σχολών όπως και στη δικιά μας έχουν ήδη περικοπεί συγγράμματα και επειδή οι δωρεάν φορτικές παροχές (συγγράμματα, σίτιση, στέγαση) αποτελούν κεκτημένα των φοιτητών και είναι υπόθεση όλων μας ο αγώνας για την υπεράσπισή τους, ως ΡΑΣ-ΕΑΑΚ προτείναμε τη συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής του Φοιτητικού Συλλόγου ''ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ'' που θα συζητάει για τις δράσεις που μπορεί να έχει ο σύλλογος για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του (συγγράμματα, σίτιση, στέγαση) με πιο εξειδικευμένο τρόπο απ' τη Γενική Συνέλευση χωρίς όμως να την αντικαθιστά.

Καταγγέλλουμε τη στάση και των 3 άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΠ, ΜΑΣ, ΑΡ.ΕΝ.) που ήταν στο Δ.Σ. καθώς τοποθετήθηκαν ενάντια στην δημιουργία της ανοιχτής επιτροπής για ένα φλέγον ζήτημα που αφορά όλους τους φοιτητές και ο Σύλλογος πρέπει να δράσει άμεσα! Το ΜΑΣ-ΠΚΣ μια παράταξη που έχει στην προμετωπίδα της παρέμβασής της, την υπεράσπιση της φοιτητικής μέριμνας, αρνήθηκε να προσυπογράψει φοβούμενη για άλλη μια φορά την ενωτική δράση και με άλλα κομμάτια του κινήματος και εμμένοντας στην λογική της περιχαράκωση. Η ΑΡ.ΕΝ από την άλλη θεώρησε ότι το ζήτημα των κομμένων συγγραμμάτων είναι “μικρό” και δεν έχει νόημα να παλέψουμε γιατί η επίθεση είναι πιο συνολική και τοποθετήθηκε ενάντια στην πρότασή μας. Για μας πράγματι η επίθεση είναι συνολική αλλά η ανατροπή τις συγκυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ που καταστρέφουν τις ζωές μας, περνάνε από καθημερινές μάχες για να μην κοπεί το ρέυμα, να μην αυξηθούν τα εισιτήρια, να μην απολυθούν εργαζόμενοι, να μην πληρώσει κανένας φοιτητής βιβλία. Η δύναμή μας απέναντι στην επίθεση είναι η ενότητά μας!

Από την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ δεν εκπλησσόμαστε παίξανε για άλλη μια φορά το ρόλο που παίζουν εδώ και τόσα χρόνια στο Παν/μιο είναι το μακρύ χέρι των κυβερνήσεών τους και βάζουν πλάτες σε οποιαδήποτε αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θεωρούμε όμως ότι η στάση των άλλων δύο αριστερών δυνάμεων είναι τουλάχιστον υποκριτική.

Για μας είναι κομβικό ζήτημα η ενεργοποίηση του συλλόγου και ο αγώνας όλων των φοιτητών για ένα Δημόσιο Δωρεάν Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

  • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ