6 Ιουλ 2011

Απόφαση φοιτητικού συλλόγου Πολιτικού Δ. Γληνός

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση του μνημονίου και της σκληρής καταστολής μετά από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτών δεχόταν τα χημικά και τα γκλοπ του μόνου στηρίγματος της πολιτικής τους, των ΜΑΤ, φαίνεται πως ετοιμάζεται για ‘’ηρωική’’ έξοδο, πριν από αυτό όμως θέλει να ολοκληρώσει την καταστροφική της πολιτική. Στο τέλος του δρόμου της θέλει να τελειώνει με την τριτοβάθμια εκπαίδευση προωθώντας το νομοσχέδιο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου, επιθυμώντας να κλείσει το κεφάλαιο που παραπάνω από είκοσι χρόνια οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος έχουν αφήσει ανοικτό, το κεφάλαιο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Με ένα νόμο που περιέχει ό,τι οι φοιτητές και οι Γενικές τους Συνελεύσεις έχουν απορρίψει εδώ και χρόνια. Κλεισίματα και συγχωνεύσεις τμημάτων, περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης, εκχώρηση της διοίκησης σε τεχνοκράτες άσχετους με την ακαδημαική κοινότητα, διαγραφές φοιτητών, κατάργηση του ασύλου ακόμα και κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος. Τελικά η ίδια η κατάργηση της έννοιας του πτυχίου είτε αυτό συντελείται με τις πιστωτικές μονάδες και τον ατομικό φάκελο προσόντων είτε με την συζήτηση για τριετή πτυχία,επί της ουσίας έρχεται να εξατομικεύσει τον κάθε φοιτητή προετοιμάζοντας τον για το ατομικό περιβάλλον της εργασίας που η κυβέρνηση θεσμοθετεί για τους νέους εργαζόμενους.

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να περάσει αυτό το νόμο στο μέσο του καλοκαιριού αποδεικνύει το φόβο των κυβερνητικών επιτελείων για την απάντηση του φοιτητικού κινήματος, δείχνει ότι περνά ένα νόμο χωρίς την σύμφωνη γνώμη κανενός κομματιού της ακαδημαικής κοινότητας, δείχνει την συνέχιση μιας αυταρχικής πολιτικής.

Τώρα είναι η ώρα κάθε φοιτητής μέσα από τον φοιτητικό του σύλλογο να αντισταθεί στο νόμο-έκτρωμα. Καλούμε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας να αντισταθεί και συμπορευθεί με των αγώνα που το φοιτητικό κίνημα καλείται να δώσει.


ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΝΙΑΙΑ ΙΣΧΥΡΑ ΠΤΥΧΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Αποφασίζουμε:

Συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση την Παρασκευή 8/7 στις 5μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενάντια στην κατάθεση του νόμου.