17 Φεβ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 23/2

Τις ζωές μας δεν τις πουλάμε σε κανέναν!


Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα και τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονίου (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΔΗ. ΑΡ., Δημοκρατική Συμμαχία) προετοιμάζουν το νέο γύρο αφαίμαξης του ελληνικού λαού. Μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εν μία νυκτί, μετά τη διάλυση της δημόσιας υγείας με την ψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου του Λοβέρδου, μετά τα προαναγγελθέντα νομοσχέδια σε εκπαίδευση και συγκοινωνίες, κυβέρνηση και τρόικα μας ανακοίνωσαν ότι προχωράνε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να εκταμιευθεί η τέταρτη δόση του δανείου. Μάλιστα το πλάνο για την επόμενη τετραετία είναι να εξοικονομήσουν 50 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις!!! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε διστάζει σε αυτή την ιδιότυπη κοινοβουλευτική δικτατορία που έχει εγκαθιδρύσει να απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις πολιτών, να εισβάλλει σε σπίτια με ομάδες κουκουλοφόρων ασφαλιτών (βλέπε Κερατέα), να ρίχνει άγριο ξύλο και τόνους χημικών σε όποιον τολμάει να διαδηλώνει, να κηρύσσει απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, να διώκει ποινικά το κίνημα “δεν πληρώνω”, να καλλιεργεί το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας στη συνείδηση των εργαζομένων. ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ υποθηκεύουν το μέλλον όλων εμάς και των γονιών μας.

Απ' όλο αυτό το ενορχηστρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου δεν θα μπορούσε να λείπει η μεταρρύθμιση στην παιδεία. Το νέο πανεπιστήμιο που ορέγονται και θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ο νόμος Διαμαντοπούλου θα έχει δύο στόχους:

Α) αφενός θα είναι αυτό που θα δημιουργεί το νέο μοντέλο εργαζομένων διαλύοντας τα δικαιώματα μας ως πτυχιούχοι και δυσχεραίνοντας την φοιτητική μας καθημερινότητα (απουσίες, μαζικά κοψίματα, πρόοδοι κτλ). Προετοιμάζει έτσι μια στρατιά νέων εργαζομένων που δεν θα έχουν κανένα απολύτως επαγγελματικό και εργασιακό δικαίωμα, θα υπακούν σε κάθε επιταγή των εργοδοτών τους, θα παίρνουν 592Ε και δεν θα σηκώνουν κεφάλι, θα είναι οι δούλοι του 21ου αιώνα δηλαδή.

Β) Αφετέρου στοχεύει στο να μειώσει στο ελάχιστο το κόστος για την παιδεία, μετακυλώντας το στις πλάτες του κάθε φοιτητή πετσοκόβοντας τις φοιτητικές παροχές (βλ. ΕΝΑ βιβλίο για κάθε μάθημα, κατάργηση του πάσο σε φοιτητές του τμήματος μας επιτυχόντες από κατατακτήριες κ.α.), και εισάγοντας δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και προσεχώς και στα προπτυχιακά.

Διαλύουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία και να καταναγκάζουν τη γενιά μας στην ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια!

Τόσους μήνες προσπαθούν να μας πείσουν για το μονόδρομο της πολιτικής τους! Μας διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι πρέπει εμείς να “θυσιαστούμε” για την αποπληρωμή του δικού τους ληστρικού χρέους, ότι εμείς πρέπει να σηκώσουμε τα βάρη της δικιάς τους κρίσης. Μάλιστα ΠΑΣΟΚ και τρόικα προσπαθούν να κάμψουν και να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή έχοντας και έμπρακτους υποστηρικτές τους την υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Εστίες αντίστασης και ανυπακοής απ' τους πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνονται -κάτοικοι Κερατέας, κίνημα ανυπακοής σε διόδια και εισιτήρια, συγκοινωνίες, υγεία, μετανάστες- και μπορούν να δημιουργήσουν ένα μαζικό ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής του ΔΝΤ, της ΕΕ, της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου, αντίστοιχου διαχειριστή! Η απεργία στις 23/2 στο Μουσείο πρέπει να είναι η αρχή ενός παλλαϊκού μετώπου που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική, στο δρόμο που χάραξαν οι γειτονικοί λαοί της Μεσογείου!


ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ή ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!


Όλοι στην απεργία και στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 23/2

με τους φοιτητικούς συλλόγους

και το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο στις 11!