8 Μαρ 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
Τρίτη 9 Μαρτίου, 14.00, αμφιθέατρο 16



To ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση, και υπό την ανοχή ή την κάλυψη ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΜΕ αποφάσισαν να πάρουν έκτακτα φορολογικά μέτρα, ώστε να σωθεί η χώρα, να περιοριστεί το έλλειμα! Ένα ‘‘Έλλειμα’’, το οποίο όμως εντεχνιέντως παραβλέπουν να πούν ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά η δική τους κρίση, τα δικά τους κέρδη, οι δικές τους πολιτικές. Ποια είναι όμως τα νέα μέτρα και τί επιπτώσεις θα έχουν στη καθημερινότητα μας?

Εν συντομία...
Περικοπή κατά 30% στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα όλων των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, από 19% σε 21% (είδη πλατιάς κατανάλωσης), από 9% σε 10% (τρόφιμα) κι από 4% σε 5% (βιβλία, εφημερίδες κλπ.), αύξηση 24 λεπτά στη βενζίνη, αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ απο 5,5% - 8%, μείωση 10% της κρατικής χρηματοδότησης στα Ταμεία ΟΑΠ - ΔΕΗ και ΤΑΠ - ΟΤΕ, περικοπές 200 εκατομμυρίων ευρώ στα προγράμματα του υπουργείο Παιδείας, ενώ περικόπτεται κατά 5% το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναμφισβήτητα τη παράσταση στην επικαιρότητα έκλεψαν τα νέα φορολογικά μέτα της κυνέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει πως η Διαμαντοπούλου στο τομέα της εκπαίδευσης θα κάνει βήμα πίσω… Είναι ξεκάθαρο πως η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση προχωράει ακάθεκτη, μιας και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα Κ.Ε.Σ και την αξιολόγηση δεν ‘‘παγώνουν’’ και έτσι αποτελούν πραγματικό casus belli
για το φοιτητικό κίνημα. Οι εφαρμοζόμενες και επικείμενες μεταρυθμίσεις, το πάγιο πρόβλημα της έλλειψης επαγγελματικών δικαιωμάτων στο πτυχίο μας, αλλά και η χυδαία επίθεση που εξαπολύεται απ’ τον Χρυσοχοίδη στο θεσμό του ασύλου διαμορφώνουν ένα δυσοίωνο σκηνικό για όλους μας. Υπο αυτό το προίσμα θεωρούμε πως οι μαζικές συνελέυσεις του συλλόγου μας, αλλα και οι αγνωνιστικές του αποφάσεις είναι μονόδρομος!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ
ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ!