26 Νοε 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ Σ.Φ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Στις 25/11, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σ. Φ. Πολιτικού Νομικής, εισέβαλαν 8 άτομα στο κτίριο και επιτέθηκαν με γκλομπ και λοστούς σε μέλη του Συλλόγου. Τα άτομα αυτά, τρομοκρατώντας φοιτητές, διέλυσαν τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Σαν ΕΑΑΚ, έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια ότι είμαστε με τις αμεσοδημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους, δηλαδή τις συνελεύσεις, τα συντονιστικά, μακριά από κάθε λογική γραφειοκρατικοποίησης και ενσωμάτωσης του φοιτητικού κινήματος. Μόνο η μαζική δράση, οι συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις, ο ενιαίος και αποφασιστικός αγώνας των φοιτητών και του κινήματος μπορούν να αντισταθούν και να ανατρέψουν την συντηρητική πολιτική και τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Η ΕΑΑΚ παλεύει και θα παλέψει για να περιφρουρήσει και να δυναμώσει αυτές τις διαδικασίες. Θα υπερασπίσει το κίνημα και τις διαδικασίες του από κάθε προσπάθεια αμαύρωσης, συκοφάντησης και διάλυσης, απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης και υπονόμευσης των γενικών συνελεύσεων και του κινήματος. Καταδικάζουμε και διαχωριζόμαστε πλήρως από τους αυτόκλητους και απόντες από κάθε διαδικασία του φοιτητικού κινήματος, αυτούς που σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να επιβάλλουν απόψεις και πρακτικές βίας, μακριά από κάθε συλλογικότητα και μαζική διαδικασία. Από αυτούς που φτάνουν στο σημείο να διαλύουν γενικές συνελεύσεις, να τραυματίζουν μέλη των φοιτητικών συλλόγων και να τρομοκρατούν φοιτητές. Αυτές οι πρακτικές αντικειμενικά στρέφονται σε βάρος του κινήματος και των διαδικασιών του και πρέπει να βρουν την μαζική απάντηση των αγωνιζόμενων φοιτητών. Θα βρουν μπροστά τους την κλιμάκωση των αγώνων μας, την ανυποχώρητη πάλη του κινήματος, τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων.

Επίσης, διαχωριζόμαστε πλήρως και από τους μονίμως απόντες από τις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την κυβερνητική παράταξη, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τρία χρόνια αγώνων ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση που προωθείται στην εκπαίδευση, η παρουσία τους εξαντλείται σε μερικές εκατοντάδες τραμπούκων που μόνο σκοπό έχουν να σπάσουν καταλήψεις, να διαλύσουν γεν. Συνελεύσεις και να τρομοκρατήσουν φοιτητές, ώστε να βοηθήσουν την κυβέρνησή τους να εφαρμόσει την αντιδραστική πολιτική της. Καλούμε την ίδια την κυβερνητική παράταξη να μας εξηγήσει ποια η διαφορά των γεγονότων στο Πολιτικό και αυτών στη Γεωπονική Θεσσαλονίκης, όπου τραμπούκοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης επιτέθηκαν σε μέλη της ΕΑΑΚ και τραυμάτισαν μέλη του συλλόγου φοιτητών γεωπονίας, για να μην αναφερθούμε σε πολλά ακόμα γεγονότα με πρωταγωνιστή την κυβερνητική ΔΑΠ. Εκείνοι που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές χρόνια τώρα, ας μην κόπτονται για το άσυλο, την τρομοκρατία και τους τραμπουκισμούς...

Καταγγέλλουμε επίσης την μεγάλη πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής «Ενημέρωσης», που με την γνωστή επεισοδιολαγνεία τους έφτασαν για άλλη μια φορά σε ακρότητες και γελοιότητες, παρουσιάζοντας την εισβολή 7-8 ατόμων και τον τραυματισμό 2 φοιτητών ως «πόλεμο» με μαχαιρώματα και άλλα ευτράπελα. Ο σκοπός τους είναι γνωστός: να χτυπηθεί ο κόσμος του αγώνα, να απαξιωθούν οι μαζικές διαδικασίες, να βοηθήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στο άσυλο. Δεν θα τους κάνουμε για άλλη μια φορά τη χάρη!

Απέναντι σ’ όλες αυτές τις κινήσεις – απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται - και που εσκεμμένα υπονομεύουν το άσυλο, απαντάμε με μαζικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός κινήματος που θα ανατρέψει συνολικά την επίθεση που δέχεται εκπαίδευση και εργασία.
Δεν μας φοβίζουν ούτε τέτοιου είδους επιθέσεις, ούτε οι τραμπουκισμοί της ΔΑΠ, ούτε η επίθεση ΜΜΕ και κυβέρνησης. Διαλέξαμε και διαλέγουμε ξανά τον δρόμο του μαζικού, ανυποχώρητου αγώνα των δεκάδων χιλιάδων φοιτητών, στις εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις, τα συλλαλητήρια και τις διαδικασίες ενός κινήματος που τελικά θα ανατρέψει τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο, θα βάλει φραγμό στην πολιτική που πλήττει την νεολαία, τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας.

Αθήνα, 25 Νοέμβρη 2008

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΝΟΠΕ
(ΡΑΣ ΕΑΑΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ)