15 Οκτ 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ


Όλη την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση προωθούσε με αργά και σταθερά βήματα την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Με την επιβολή της βάσης του 10 έστειλε ακόμη περισσότερο κόσμο στα κολέγια διώχνοντας από πάνω της, το βάρος της παροχής δημόσιας εκπαίδευσης σε χιλιάδες απόφοιτους λυκείων. Συγκεκριμένα φέτος έστειλε σε αυτά τα ιδρύματα τους μισούς αποφοίτους (60000!!), αφήνοντας ταυτόχρονα κενές πολλές χιλιάδες θέσεις στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια αφού απέτυχε παταγωδώς να αναθεωρήσει το Άρθρο 16 και να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάτω από την πίεση του φοιτητικού κινήματος (Μάρτιος 2007), αποφάσισε μέσα στο καλοκαίρι και απουσία των φοιτητών να ψηφίσει νόμο που αναγνωρίζει τα κέντρα ελευθέρων σπουδών σαν εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η αναγνώριση αυτή ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της Ε.Ε. που προβλέπει στην εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΚΕΣ με αυτών των ΑΕΙ. Τόσο η αναγνώριση όσο και η κοινοτική οδηγία αποτελούν παραβίαση του Συντάγματος, αλλά πολύ περισσότερο παραβίαση των δικαιωμάτων της νεολαίας.

Ακόμα, το υπουργείο έρχεται να ενεργοποιήσει ένα από τα πιο ακραία μέτρα του νόμου-πλαίσιο. Το μέτρο αυτό δεν είναι άλλο από την κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων (βιβλιοκάρτα). Μέσα από την περιβόητη «λίστα συγγραμμάτων», ο φοιτητής καλείται να επιλέξει ατομικά το ένα και μοναδικό σύγγραμμα που θα πάρει δωρεάν, ακόμα και αν αυτό δε θα καλύπτει τη διδακτέα ύλη!

Το δίκιο της γενιάς μας θα κριθεί στους δρόμους!

Θέλουμε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά να είναι χρονιά έντασης των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ – Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εκπαίδευση και εργασία.


· Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Σ.Φ. Πολιτικου, τη Δευτέρα 20/10, στο αμφ. 16, στις 14:00.
· Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 21/10,
στα Προπύλαια στις 11 π.μ


ΡΑΣ - ΕΑΑΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ