22 Οκτ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 21/10

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαζική διαδήλωση των εργαζομένων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαθητών. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει 28 δις ευρώ στις τράπεζες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, προετοιμάζει έναν ακόμη προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας για τους εργαζομένους, ένα νέο κύκλο φορομπηξίας και ιδιωτικοποιήσεων, νέες αντιασφαλιστικές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις.

Στην εκπαίδευση προετοιμάζεται ένας νέος γύρος πανεκπαιδευτικού ξεσηκωμού, με τις εκατοντάδες μαθητικές καταλήψεις, τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών να καταλήγουν σε αγωνιστικές αποφάσεις και τους εκπαιδευτικούς να προετοιμάζονται για απεργιακό αγώνα διαρκείας. Η κυβέρνηση πλέον δεν είναι περικυκλωμένη μόνο από τα σκάνδαλα, αλλά και τους χιλιάδες εργαζομένους και νεολαίους που βγήκαν σήμερα στο δρόμο. Για άλλη μια φορά, η απάντησή της ήταν η προκλητική καταστολή, μπροστά στην αδυναμία της να πείσει εργαζομένους και νεολαία για την πολιτική της. Η επίθεση των ΜΑΤ είχε αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα) 4 διαδηλωτών, και τη μεταφορά στο νοσοκομείο ακόμα περισσοτέρων. Η άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής που αξιοποιείται όλο και περισσότερο για την προώθηση των «μεταρρυθμίσεων», δεν μας τρομοκρατεί.

Η τρομοκρατία δε μας σταματά,
Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!

Καλούμε την Πέμπτη 23/10, μέρα κοινοποίησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το πρόστιμο για την αναγνώριση των «Κολεγίων» , 12.00 στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουμε προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Βιολογικού, Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Νομικής, Πολιτικού Νομικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τοπογράφων Μηχανικών.