22 Σεπ 2008

Ούτε σιωπής, ούτε υποταγής, είμαστε η γενιά της ανατροπής!


Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή σειράς αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στους χώρους εργασίας όπως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων (ελαστικά ωράρια, ανασφάλιστη εργασία, κλπ), η κατάργηση επί της ουσίας της δημόσιας ασφάλισης, με τη συρρίκνωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κ.α.

Σε αυτό το ζοφερό τοπίο που υπονομεύει το μέλλον μας μόνη απάντηση μπορεί να είναι οι συλλογικοί μας αγώνες! Το φοιτητικό κίνημα δεν πέτυχε μόνο χειροπιαστές νίκες, αλλά και νίκες στη συνείδηση του κόσμου. Μία ολόκληρη γενιά που οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να την κρατήσουν στην αδράνεια κατάφερε να βρει διέξοδο, να προβληματιστεί, να αμφισβητήσει, να διεκδικήσει και να κερδίσει. Μάθαμε να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας, μάθαμε ότι η πολιτική δε γίνεται από πεφωτισμένους συνδικαλιστές, δε γίνεται στα γραφεία, αλλά στα αμφιθέατρα και στο δρόμο. Το φοιτητικό κίνημα γέμισε μία γενιά με την αισιοδοξία της ανατροπής. Έδειξε ότι η γενιά της σιωπής, του καναπέ και της φτώχειας, μπορεί να γίνει γενιά των νικηφόρων αγώνων, της ανυπακοής, της ανυποχώρητης μάχης!

Με οδηγό τα μαζικά και νικηφόρα κινήματα της προηγούμενης περιόδου τόσο σε εκπαίδευση όσο και σε εργασία οφείλουμε να υψώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι σε όλα όσα αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς, οφείλουμε να παλέψουμε για ένα μέλλον ανάλογο των αναγκών και των προσδοκιών μας!

Αμεσοδημοκρατικά και από τα κάτω, μέσω των Γενικών Συνελεύσεων, πρέπει να δημιουργήσουμε για άλλη μια φορά τους όρους για τη συγκρότηση ενός φοιτητικού κινήματος ικανού όχι μόνο να προασπίσει τα δικαιώματά μας αλλά και να δώσει «φωνή» στις διεκδικήσεις μας για καλύτερη παιδεία, εργασία, ζωή...

Στον αγώνα για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο,
σε καλούμε να πορευτούμε μαζί!

Προτάσσουμε τη δύναμη των συλλογικών μας αγώνων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου νόμος είναι το κοινωνικά αναγκαίο και όχι το καπιταλιστικά εφικτό... Ραντεβού λοιπόν στους δρόμους!


ΡΑΣ - ΕΑΑΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ